آسیب های اجتماعی
افت تحصیلی و آسیب های اجتماعی

دوران نوجوانی - جوانی و آسیب های اجتماعی

دوران نوجوانی و جوانی و آسیب های اجتماعی نوجوانی و جوانی یكی از مهم ترین مراحل زندگی انسان محسوب می شود و آخرین مرحله تحول شناختی و گذر از مرحله (پیرو دیگران بودن)به دوره (مستقل بودن) است.
دوره ای كه نوجوان به هویت واقعی خویش دست می یابد.
در این مرحله والدین دیگر نمی توانند به او كمك چندانی بكنند.
چه این كه وی الگوهای خود را در جای دیگری جست و جو می كند.
میل به اظهار وجود و اثبات خود یكی از طبیعی ترین حالات روانی دوره نوجوانی و جوانی است.
نوجوان و جوانی كه دوره كودكی را پشت سر گذاشته است، باید خود را برای زندگی مستقل اجتماعی آماده كند، تحقق موضوع پیش از هر چیزمستلزم یافتن هویت خویشتن است.
اینك او خود را یافته است.اگر بزرگسالان ویژگی های این دوره زندگی او را بشناسند و با آن برخوردی مناسب داشته باشند، هم نوجوانان به هویت خویش دست می یابندو هم بزرگسالان كمتر احساس نگرانی می كنند، از این رو، می توان گفت: بیشتر انحرافات نوجوانان و جوانان ریشه در ناكامی های اولیه زندگی دارد.
امام صادق (ع) با بیان حكیمانه ای به این دوره از زندگی نوجوانان اشاره می كنند و می فرمایند: كودك، هفت سال اول، فرمان رواست.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:دوران نوجوانی - جوانی و آسیب های اجتماعی,
ارسال توسط محمد رضا صفا
بررسی کودکان کار در ایران

بنا بر نتايج تحقيقات انجام شده در خانه کودکان ناصرخسرو و خانه کودکان شوش که به انجمن حمايت از حقوق کودکان وابسته هستند، 90 درصد از کودکان کار و خيابان تهران و ساير شهرهاي کشور، از افغانستان يا عراق به تهران مهاجرت کرده اند.

روز دوشنبه ( ۳فرودرین ۱۳۸۶)مدير خانه کودک ناصرخسرو در نشست ماهانه انجمن حمايت از حقوق کودکان، با ارائه گزارشي از وضعيت کودکان کار و خيابان که تحت حمايت خانه کودک ناصرخسرو قرار دارند، اظهار داشت؛ «اين کودکان عموماً در سنين 7 تا 16سالگي قرار دارند و درصد قابل توجهي از آنان فاقد شناسنامه هستند. 50 درصد از کودکاني که از خانه کودک ناصرخسرو خدمات دريافت مي کنند کودک کار بوده و نان آور خانه هستند.» خانه کودک ناصرخسرو که 5 سال قبل با هدف آموزش کودکان منطقه آغاز به کار کرد هم اکنون 145 دانش آموز را در نوبت صبح و در مقاطع اول دبستان تا اول دبيرستان تحت آموزش قرار داده و به آنان مدرک رسمي تحصيلي ارائه کرده است.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:بررسی کودکان کار در ایران,
ارسال توسط محمد رضا صفا
علل دزدی در کودکان

که یکی از علتهای افزایش جرائم کوکان در جامعه ودر اینده از علل ناهنجایهای اجتماعی در جامعه ووقوع جرم محسوب می شود

الف –علل مربوط به نیازهای مادی :

1-      محروم داشتن کودکان از مواد غذایی مورد علاقه

2-      انگیزه تملک در وجود کودکان که دارای جنبه غریزی است

3-      گرسنگی ومحرومیت از غذا ولباس واسباب بازی

4-      نیاز به اسباب بازی واشیاء پر زرق وبرق

5-      تأمین پول برای خرید اشیاء

6-      تهیه وسله که آنرا واجد است ولی بدان قانع نیست



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:علل دزدی در کودکان,
ارسال توسط محمد رضا صفا
نوجوانی و جوانی آسیب های اجتماعی و راه های پیشگیری از آن

دیگران بودن» به دوره «مستقل بودن» است; دوره ای که نوجوان به هویّت واقعی خویش دست می یابد. نوجوان با خود می گوید: «اکنون من دیگر کودک نیستم، یک بزرگ سالم.» در این مرحله، دیگر والدین نمی توانند به او کمک چندانی بکنند; چه اینکه وی الگوهای خود را در جای دیگری جستوجو می کند. میل به اظهار وجود و اثبات خود یکی از طبیعی ترین حالات روانی دوره نوجوانی و جوانی است.
نوجوان و جوانی که دوره کودکی را پشت سر گذارده، باید خود را برای زندگی مستقل اجتماعی آماده نماید. تحقق این موضوع، پیش از هر چیز، مستلزم یافتن هویّت خویشتن است. اینک او خود را یافته است. اگر بزرگ سالان ویژگی های این دوره زندگی او را بشناسند و با آنان برخوردی مناسب داشته باشند، هم نوجوانان به هویّت خویش دست می یابند و هم بزرگ سالان کمتر احساس نگرانی می کنند. از این رو، می توان گفت: بیشتر انحرافات نوجوانان و جوانان ریشه در ناکامی های اولیه زندگی دارد.



ادامه مطلب...
ارسال توسط محمد رضا صفا

آسیب اجتماعی ؛ فرار از خانه

خشونت  خانگی رفتاری است که از نظر تاریخی به عنوان یک جرم جدی خشونت آمیز تلقی نشده است. خشونت خانگی در جایگاهی روی می دهد که انسان در آن انتظار گرمی، حمایت، اعتماد، تشویق و عشق را دارد. این وضعیت عموماً نه به عنوان یک عمل خشونت  آمیز، بلکه بیشتر به عنوان یک مسئله شخصی و خانوادگی تلقی شده است. خشونت خانگی به صورت رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی درون خانواده تعریف می شود که شامل خشونت نسبت به همسر ، کودکان ، والدین  و به طور کلی منسوب می شود که با یکدیگر زندگی می کنند. عناوین اختصاصی تری که به این وضعیت دلالت دارند عبارت است از همسر آزاری ، کودک آزاری و سالمندان  آزاری.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 23 بهمن 1392برچسب:آسیب اجتماعی ؛ فرار از خانه,
ارسال توسط محمد رضا صفا

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 19
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 20
بازدید ماه : 49
بازدید کل : 2613
تعداد مطالب : 27
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1